Kommunikation om børnene fra det offentlige!

Kommunikation

Noget som jeg oplever som et kæmpe problem i forbindelse med at drage omsorg og deltage i barnets liv, er uden tvivl den manglende ebne til at kommunikerer med både bopæls og samvær forældrene i forbindelse med møder, oplysninger, sundhed og skole.

Når nu en offentlig institution uanset om det er skolen, kommunen eller behandlingssted sender møder indkaldelser og tider til undersøgelse af ens barn.

Burde det da være en selvfølge at det sendes til begge forældremyndighedshavere og ikke blot til bopæls forælder, som så efter eget skøn kan vælge hvorvidt samværsforældren skal have besked, mulighed for at deltage eller på anden måde delagtiggøres i barnets liv.

Jo jo, vi burde som forældre, voksne mennesker og barnets omsorgspersoner kunne finde ud af denne slags på egen hånd. Men man kan altså også være i en situation hvor det bare ikke er muligt og da alting kommer gennem eboks, skoleintra, mininstitution osv kan jeg virkelig ikke se at det kan være så svært at få det sendt ud til begge parter på engang.

2 eksempler på at den her slags fejler fra det offentliges side.

Barnet kom til skade på skolen.

Jeg modtog en dag et opkald fra barnets skole, han var kommet galt afsted og skulle derfor hentes og eventuelt tilses af en læge pga. risiko for infektion. Får i telefonen afvide at de har forsøgt at kontakte mor, trods det er en af mine samværsdage, hvilke skole er gjort opmærksom på via skema de har fået pga. vores konflikter og manglende kommunikation.

Når men jeg drager afsted og henter knægten og får så af vide at man udover at kontakte mor, har forsøgt at kontakte mor´s kæreste INDEN man har ringet til mig HANS FAR, nå men jeg lader mig ikke bide af det i situationen det var jeg ligesom knægten det drejer sig om først og fremmest.

Men helt ærlig hvad skete der lige der for kommandovejen? chok var hvad jeg fik over en sådan behandling.

Tilbud og møde hos kommunen.

I flere måneder havde jeg rykket for at der blev igangsat et tilbud fra kommunen til mit barn, ringet – skrevet mails med regelmæssighed for at sikre mig at det blev til noget, tiltrods for at jeg “kun” er samværforælder, men det var noget jeg virkelig ønskede blev sat igang.

Pludselig dumper der noget i min eboks:

Orienteringsbrev

Der orienteres hermed om at der er opstart d. ?? Marts med personavn

Mvh.

Social rådgiver

Jeg sad bare og stirrede på den skrivelse og tænkte, det var ligegodt et tamt brev med meget lidt information og nogle timer senere valgte jeg at skrive til den rådgiver for at spørge ind til om ikke der skulle være et møde, hvornår det skulle finde sted og omfanget af tilbudet.

Svar fra rådgiver:

Hun kunne meddele at barnet og mor som hun kunne se havde samme adresse var blevet indkaldt til opstarts samtale og at jeg selvfølgelig var velkommen til at deltage.

Jeg vil spare verdenen for det jeg sendte den anden vej i den korrespondance for det var alt andet end køn læsning, som indeholdt en længere forklaring om hvordan fælles forældremyndighed fungere og meget kontant beskrivelse til rådgiver om hvor lidt de kunne beslutte uden min tilstedeværelse ved det møde.

Hvad med dig?

Har du oplevet noget lignende så smid da en kommentar længere nede på siden!
Personligt har jeg mange flere historier i posen desværre for der er godt nok en stærk tildens til at nøjes med at kontakte den ene forælder fra det offentliges side.

Skriv et svar